Son Eklenenler
Elazığ da Bina Yıkımları Devam Ediyor
- - Maraş depremin ardından Elazığ da 3500 bina yıkıl...
Güneykent Tokide Fırın Açıldı
- - Güneykent Toki konutlarının olduğu alanda ekmek f...
Elazığ a 2. Organize Sanayi Yapılıyor
- - Elazığ a 2. organize sanayi yapımına başlandı....
Baskil de Doğalgaz Çalışmaları
- - Baskil de doğalgaz çalışmaları başladı....
Keban da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
- - Keban ilçesine verilecek doğalgaz için alt yapı ...
Harput a Diyanet Külliyesi Geliyor
Tarih:     5.09.2017 11:24:13
Kategori: Yerel
Okunma: 965 defa okunmuştur
Vekil Öztürk: ‘Harput’la ilgili en güzel proje Diyanet Eğitim Külliyesi”
Bilindiği üzere Harput’ta yapılacak olan “Harput Diyanet Eğitim Külliyesi” ile ilgili Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığında önemli bir toplantı gerçekleştirilmişti. Proje ile ilgili olarak gazetemize özel değerlendirme yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk “Harput ile ilgili en güzel iş, Harput Diyanet Eğitim Külliyesi olacak. Proje inşaata hazır” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Geçtiğimiz günlerde Elazığ’daki tüm il yöneticileri Diyanet İşleri Başkanlığına çıkarma yaparak Eski Başkan Prof. Dr. Mehmet Görmez’le görüşmüştü. Elazığ için gerçekleştirilen bu önemli toplantıya, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Metin Bulut, Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya katılmıştı. Elazığ İl Yöneticilerinin tam kadro olarak şehir için önem arz eden projeyi yakından takip etmeleri takdir toplamıştı.
 
“DİYANET AKADEMİSİ DÜNYADA SES GETİRECEK”
 
Harput’ta yapımı gerçekleşecek proje hakkında gazetemize özel bilgilendirmeler yapan Elazığ AK Parti Milletvekili Tahir Öztürk 30 milyon değerindeki projenin inşaata hazır olduğunu kaydederek,“Harput ile ilgili en güzel iş Harput Diyanet Eğitim Külliyesi… Uluslararası Harput Diyanet Akademisi,280 öğrencinin kalabileceği 96 odalı, kütüphanesi, sınıfları, sosyal alanları olan 30 milyonluk bir proje… Bu proje Harput’u hak ettiği yere getirecek çalışmalardan biri olacak. Bütün dünyada bu hizmetlere ihtiyaç duyuluyor. “Uluslararası Harput Diyanet Akademisi” dünyada da Türkiye’de de ses getirecek, bir numara olacak. Neden uluslararası diye soracak olursanız, Irakta, Suriye’de, Mısır’da güvenlik olmadığından, artık eğitim yapmak zor olduğu için, böyle bir hizmeti bizden bekliyorlar. Diyanet merkezi için mevcut binalar yıkılacak. Mevcut alana belediyeye ait 20 dönümlük bir alan daha ilave edilecek. Toplamda 30 dönüm arsa üzerine çok amaçlı yeni bir kampus kurulacak. Uluslararası mahiyette olan proje yeni diyanet işleri başkanı ile de görüşülecek. Harput’un tarihi ve manevi bir geçmişi var. Biz orayı uluslararası diyanet akademisi yapacağız. Toplantı salonları ile otel tipinde olacak Külliye ile çok güzel bir proje ortaya çıktı.”diye konuştu.
 
ELAZIĞ YENİ BİR KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞACAK
 
Öztürk; “Yıkılan eski tiyatro binasının yerine bir kültür merkezi yapmak istiyoruz. O alanı daha da genişleterek, konferans salonları olan, otoparkı olan çok amaçlı tiyatro binası yapmayı planlıyoruz. Şu anda projesi çiziliyor.”dedi.
 
“TANITIM NOKTASINDA İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİLİZ”
 
UNESCO somut olmayan kültürel varlıklar listesinde olan geleneğimiz Kürsübaşı’nın, Elazığ musikisi ve kültürünün uluslararası düzeyde tanıtılması gerektiğine değinen Vekil Öztürk; “Kürsübaşının tanıtımını yapacak olan valilik ve belediyenin ilgili birimleridir. Tanıtım çok önemli, yabancı turizm, yabancı sanayi çok önemli. Bu konuda henüz istediğimiz seviyede değiliz. Bunlar, bizlerin yalnızca vekil olarak tek başımıza yapabileceği bir şey değil. Elazığ’ın tanıtımına, reklamına katkı sağlayacak her şeyin destekçisiyiz, her zaman destek olmaya hazırız. Harput’ta bulunan Şefik Gül Kültür Evi ve Valilik Konağı bizim yüzümüzü ağartıyor. Ancak Harput’a gelecek olan turistlere rehberlik yapacak kimse yok. Çocuklara yabancı dil öğretilip, rehberlik yapmaları sağlanabilir” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
 

Henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yap



Copyright ©2013 Gazete Elazığ - Elazığ Haber - Elazığ Haberler - Elazığ Son Dakika Haberler Elmar Yazılım Haber Sistemi
Aktif: 2  Ziyaretçi
Toplam: 901538  Ziyaret