Son Eklenenler
Elazığ da Bina Yıkımları Devam Ediyor
- - Maraş depremin ardından Elazığ da 3500 bina yıkıl...
Güneykent Tokide Fırın Açıldı
- - Güneykent Toki konutlarının olduğu alanda ekmek f...
Elazığ a 2. Organize Sanayi Yapılıyor
- - Elazığ a 2. organize sanayi yapımına başlandı....
Baskil de Doğalgaz Çalışmaları
- - Baskil de doğalgaz çalışmaları başladı....
Keban da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
- - Keban ilçesine verilecek doğalgaz için alt yapı ...
Elazığ a güzel bir proje daha geliyor
Tarih:     19.07.2017 12:23:25
Kategori: Yerel
Okunma: 1172 defa okunmuştur
Elazığ Belediyesi’nden Bir Marka Proje Daha
18 Temmuz 2017 Salı 08:18 Elazığ Belediyesi’nden Bir Marka Proje Daha
Elazığ Belediyesi tarafından 66.000m2’lik bir alanı kapsayan ve şehre yepyeni bir kimlik kazandıracak Kent Meydanı Mimari Proje yarışmasına katılım süreci tamamlandı. Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmaya katılan 19 proje arasından jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu dereceye giren ilk üç proje belirlendi
Geçtiğimiz Ocak ayında mimar ve mühendislerden oluşan Seçici Kurul tarafından başlatılan saha incelemesi ve teknik toplantıların ardından ulusal düzeyde başlatılan Kent Meydanı Mimari Proje yarışması sonuçlandı. Öğretmen Evi önü, Çayda Çıra Parkı, Ahmet Aytar Meydanı, Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve yanındaki okul alanlarıyla birlikte, yeni Valilik binasına kadar geniş bir alanda oluşturulacak Kent Meydanı Mimari Proje yarışmasına 19 proje başvurusu yapıldı.
Mimar ve mühendislerden oluşan Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, ilk üç proje belirlenirken, yarışmaya katılan 3 projeye de mansiyon ödülü verildi.
 
Yaklaşık 66.000m2’lik bir alan üzerinde hayata geçirilecek proje ile şehre tören, kutlama, konser, miting gibi etkinlikler için geniş bir meydan kazandırılırken, proje kapsamında yer alacak yeraltı otoparkı ile de şehrin otopark ihtiyacı önemli ölçüde giderilecek.
Şehrin kimliğine ve gelecek vizyonuna uygun olarak şehir insanının ihtiyaçlarını karşılayacak olan proje doğrultusunda ayrıca alan etrafında yer alan binalarda da görüntü kirliliğinin oluşmaması için sağlıklaştırma çalışmaları yapılarak, saha projeyle uyumlu hale getirilecek.
 
BAŞKAN YANILMAZ: “ŞEHRİMİZE YENİ BİR MARKA KAZANDIRACAĞIZ” 
Elazığ Belediyesi Merkez bina girişinde sergilenen projelere ilişkin bir değerlendirme yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İlimiz için adeta simge haline gelecek bu önemli projeye dair düzenlenen yarışmaya katılım ve katılan projelerin kalitesi bizler için son derece sevindiricidir. Bu projeyle şehrimize yeni bir değer ve marka kazandırmış olacağız.” dedi.
Yorumlar (0)
 

Henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yap



Copyright ©2013 Gazete Elazığ - Elazığ Haber - Elazığ Haberler - Elazığ Son Dakika Haberler Elmar Yazılım Haber Sistemi
Aktif: 1  Ziyaretçi
Toplam: 894629  Ziyaret