Son Eklenenler
Elazığ da Bina Yıkımları Devam Ediyor
- - Maraş depremin ardından Elazığ da 3500 bina yıkıl...
Güneykent Tokide Fırın Açıldı
- - Güneykent Toki konutlarının olduğu alanda ekmek f...
Elazığ a 2. Organize Sanayi Yapılıyor
- - Elazığ a 2. organize sanayi yapımına başlandı....
Baskil de Doğalgaz Çalışmaları
- - Baskil de doğalgaz çalışmaları başladı....
Keban da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
- - Keban ilçesine verilecek doğalgaz için alt yapı ...
Parklara Ücretsiz Wifi ve şarj üniteleri
Tarih:     1.07.2016 10:58:54
Kategori: Güncel
Okunma: 1615 defa okunmuştur
 
 Elazığ Belediyesi teknolojik gelişmelere paralel olarak, yaşamı kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak çalışmalarla parklarda kurulacak ve güneş enerjisiyle çalışan ünitelerle, ücretsiz internet hizmeti sunulurken, aynı zamanda vatandaşlara telefonlarını şarj etme olanağı da sunulacak.
Kültür Park, İzzetpaşa Meydanı gibi şehrin en yoğun noktalarında ücretsiz internet hizmeti sunan Elazığ Belediyesi, hem ücretsiz internet hizmet alanlarını genişletmek, hem de pek çok noktada güneş enerjisiyle çalışan akıllı cihaz şarj ve mobil internet istasyonlarının kurulumu için çalışmalara başladı. Çevreci özelliğiyle dikkat çeken akıllı cihaz şarj ve mobil internet istasyonları, üzerlerindeki güneş panelleri sayesinde enerjilerini güneşten alıyor.
Başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Doğukent Parkı, Harput Balakgazi Mesire Alanı, Harput Sarahatun Meydanı, Harput Ulu Cami Mesire Alanı, Meteoroloji Parkı, Devlet Hastanesi Parkı, Değirmenli Park, Öğretmenevi Önü, Ahmet Aytar Meydanı, Viroloji Parkı, Malatya Yolu yürüyüş alanı (3 ayrı nokta), Abdullahpaşa Parkı, Azerbaycan Parkı ve Hilalkent Parkı’nda güneş enerjisiyle çalışan akıllı cihaz şarj ve mobil internet istasyonlarının kurulumu gerçekleştirilecek.
 
Özellikle gençler tarafından yoğun olarak kullanılan internet erişimini kolaylaştırmak ve şarj ünitelerinin kurulumu için çalışmaların tamamlanmasıyla, belirtilen alanlarda vatandaşlar hem ücretsiz internet hizmetinden, hem de ücretsiz USB şarj olanağından faydalanma imkânına kavuşacaktır.
Yorumlar (0)
 

Henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yap



Copyright ©2013 Gazete Elazığ - Elazığ Haber - Elazığ Haberler - Elazığ Son Dakika Haberler Elmar Yazılım Haber Sistemi
Aktif: 1  Ziyaretçi
Toplam: 901787  Ziyaret