Son Eklenenler
Elazığ da Bina Yıkımları Devam Ediyor
- - Maraş depremin ardından Elazığ da 3500 bina yıkıl...
Güneykent Tokide Fırın Açıldı
- - Güneykent Toki konutlarının olduğu alanda ekmek f...
Elazığ a 2. Organize Sanayi Yapılıyor
- - Elazığ a 2. organize sanayi yapımına başlandı....
Baskil de Doğalgaz Çalışmaları
- - Baskil de doğalgaz çalışmaları başladı....
Keban da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
- - Keban ilçesine verilecek doğalgaz için alt yapı ...
Kale Hamamında Çalışmalar Sürüyor
Tarih:     28.12.2015 17:24:54
Kategori: Güncel
Okunma: 1559 defa okunmuştur
KALE HAMAMINDA KAZI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından projelendirilen Harput Kale Hamamı Rölöve-Restitüsyon Restorasyon projelerine yönelik kazı, temizlik ve sondaj çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 
 
KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu), Harput’un tarihi mirasının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Elazığ Belediyesi KUDEB öncülüğünde başlatılan çalışmalarla, binlerce yıllık tarihe mensup Harput, tüm dönemlerin okunduğu bir merkez haline getirilecek.
 
Artukoğulları dönemine ait olduğu kabul edilen ve Harput Kalesinin kuzeyinde yer alan Kale Hamamında, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Aytaç’ın bilimsel danışmanlığında başlatılan kazı hafriyat ve sondaj çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
 
KUDEB bünyesinde 5 ekibin katılımıyla sürdürülen çalışmalarda, yapının mevcut planı ortaya çıkarılırken, hamam içinde sondaj çalışmaları yapılarak, zemine ulaşılmaya çalışılıyor. Hamam bünyesinde -1 metrede yer alan soğukluk bölümü zeminine ulaşan ekipler, ılıklık bölümü zeminine ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor. Yapılan sondaj çalışmalarıyla -2 metrede sıcaklık bölümü zeminine ulaşan ekipler, hava koşullarının uygunluğu ölçüsünde çalışmalara devam edecek.
 
Kazı çalışmaları doğrultusunda çok miktarda sırlı, sırsız seramik kalıntılarına, künk, dolap ve kapı aksanı metal parçalarıyla az miktarda sikke elde edilirken, çalışmaların tamamlanmasının ardından Kale Hamamı, Kent Müzesi olarak kullanılacak.
Yorumlar (0)
 

Henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yap



Copyright ©2013 Gazete Elazığ - Elazığ Haber - Elazığ Haberler - Elazığ Son Dakika Haberler Elmar Yazılım Haber Sistemi
Aktif: 3  Ziyaretçi
Toplam: 894736  Ziyaret