Son Eklenenler
Elazığ da Bina Yıkımları Devam Ediyor
- - Maraş depremin ardından Elazığ da 3500 bina yıkıl...
Güneykent Tokide Fırın Açıldı
- - Güneykent Toki konutlarının olduğu alanda ekmek f...
Elazığ a 2. Organize Sanayi Yapılıyor
- - Elazığ a 2. organize sanayi yapımına başlandı....
Baskil de Doğalgaz Çalışmaları
- - Baskil de doğalgaz çalışmaları başladı....
Keban da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
- - Keban ilçesine verilecek doğalgaz için alt yapı ...
Köylülere Alarım Cihazı Dağıtıldı
Tarih:     16.11.2015 13:58:22
Kategori: Yerel
Okunma: 1362 defa okunmuştur
ANDARMA, HAYVAN HIRSIZLARINA KARŞI KÖYLÜLERE ALARM CİHAZI DAĞITTI
Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı, merkeze bağlı köylerde olası hayvan hırsızlığını önlemek için hayvan yetiştiricilerine fotoselli alarm cihazları dağıttı.
 
 
Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı, merkeze bağlı köylerde olası hayvan hırsızlığını önlemek için hayvan yetiştiricilerine fotoselli alarm cihazları dağıttı.
 
 
 
Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı, merkeze bağlı köylerde olası hayvan hırsızlığını önlemek için hayvan yetiştiricilerine fotoselli alarm cihazları dağıttı. Ahır kapılarına takılan cihazlar sayesinde hırsızlar hayvanları çalmak istediğinde alarm anında çalacak. Alaram cihazları sayesinde hayvan sahipleri artık ahırlarda nöbet tutmak zorunda kalmayacak.
 
 
 
Elazığ'da hayvan hırsızlığının önüne geçebilmek için İl Jandarma Komutanlığı tarafından ahırlarının kapılarına takmaları için fotoselli alarm cihazları dağıtıldı. Merkeze bağlıYeniköy köyüne giden İl Jandarma Ekipleri, iki hayvan sahibinin ahırına fotoselli alarm cihazı takarak test etti ve nasıl kullanıldığıyla ilgili bilgi verdi. Ahırların kapılarına takılan cihazlar, hırsızlar ahırın kapısını açmak istediğinde çalarak evde uyuyan ev sahibini anında uyandıracak. Jandarmanın dağıttığı cihazlar sayesinde hayvan sahipleri artık hırsızlara karşı ahırlarda uyumak zorunda kalmayacak. Jandarma tarafından Elazığ'da ilk aşamada 300 hayvan yetiştiricisine fotoselli alarm cihazları dağıtılacağı bildirildi.
 
 
 
Besici Kerim Küçük, Jandarma ekiplerine teşekkür ederek, "300 küçükbaş hayvanım var. Hayvancılık yapıyorum, İl jandarma komutanlığı ekipleri sağ olsunlar bizlerle çok ilgileniyorlar. Olası bir hırsızlık olayları için önceden önlem almak amacıyla böyle bir sistem getirdiler. Hırsızlar kapıyı açmak istediğinde bu cihaz çaldığında bizde evden kapının açılmak istediğini duyabileceğiz. Bizim içinde oldukça rahatlatıcı oldu. Üstelik hırsızlarda sesi duyduğunda büyük ihtimalle vaz geçebilirler" dedi.
 
 
 
Besici Erdal Küçük ise, 700 hayvanı olduğunu belirterek, "Bu sistem iyi oldu, sürekli ahırda beklemiyoruz. Gerçekleştirilen sistemde kapı açıldığında alarm çalıyor, biz evden de duyabiliyoruz. Hayvan yetiştiricileri açısından çok iyidir. Jandarmamıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu
Yorumlar (0)
 

Henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yap



Copyright ©2013 Gazete Elazığ - Elazığ Haber - Elazığ Haberler - Elazığ Son Dakika Haberler Elmar Yazılım Haber Sistemi
Aktif: 1  Ziyaretçi
Toplam: 894611  Ziyaret