Son Eklenenler
Elazığ da Bina Yıkımları Devam Ediyor
- - Maraş depremin ardından Elazığ da 3500 bina yıkıl...
Güneykent Tokide Fırın Açıldı
- - Güneykent Toki konutlarının olduğu alanda ekmek f...
Elazığ a 2. Organize Sanayi Yapılıyor
- - Elazığ a 2. organize sanayi yapımına başlandı....
Baskil de Doğalgaz Çalışmaları
- - Baskil de doğalgaz çalışmaları başladı....
Keban da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
- - Keban ilçesine verilecek doğalgaz için alt yapı ...
Vali zorlu Palu nun Tarihi Ziyaretlerini Hatırlattı
Tarih:     19.10.2015 10:05:21
Kategori: Yerel
Okunma: 1458 defa okunmuştur
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Palu ilçesinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.
 
 
 
Vali Murat Zorluoğlu ilçeye gelişinde Kaymakam Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, idari ve askeri erkân tarafından karşılandı.
 
 
 
Kaymakamlıkta İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk’ten ilçe hakkında brifing alan Vali Zorluoğlu buradan Palu Belediyesine geçti.
 
 
 
Ziyarette bir değerlendirme yapan Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, Palu Belediyesinin gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı faaliyetleri ile Palu’nun tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgiler verdi. 
 
 
 
VALİ ZORLUOĞLU: PALU KADİM BİR ŞEHİR
 
 
Palu’nun tarihi zenginlikleri ile ön plana çıkan bir ilçe olduğunu söyleyen Vali Zorluoğlu ise konuşmasında şunları kaydetti, “İlçe ziyaretlerimiz kapsamında bugünde Palu ilçemizdeyiz. Önce kaymakamlığımızı ziyaret ederek kaymakamımızdan ilçe hakkında bilgiler aldık. Belediye başkanımız da belediyenin çalışmalarını anlattı. Geldiğimiz andan itibaren de Palu’nun misafirperverliği ile kuşatıldık. Ben bu manada ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum. Palu kelimenin tam anlamıyla kadim bir şehir, çok eski tarihi olan ve Harput’la aynı dönemlerin medeniyetidir diyebiliriz. Bu bakımdan da bizim için ayrı bir önemi ve kıymeti bulunmaktadır. Kaymakamımız tarafından Palu’da bulunan tarihi eserlerin restorasyonu ile ilgili yapılan ve yapılması gereken çalışmalarda bize anlatıldı. Bu eski eserlerin yeniden restore edilerek vatandaşlarımızın ve ziyaretçilerin hizmetine sunulması için yapılan çalışmalara destek olacağız. Amacımız restore edilmesi gereken bütün eserlerle alakalı taleplerimizi hazırlayarak kısa zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı ve ilgili diğer makamlara ulaştırarak gerekli kaynakları temin etmektir. Cimşit Bey Külliyesi ve Ulucami’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından önemli işler yapılmış durumdadır. Geri kalan eserlerle alakalı olarak bizde Özel İdare imkânları ile katkıda bulunacağız. Palu’nun Harput ile birlikte önemli bir kültür havzası olma potansiyeli bulunmaktadır. Palu Kalesiyle alakalı olarak ta bir çalışma yapılarak orada bulunan eserler yapılacak çalışmalarla gün yüzüne çıkarılabilir. 
 
 
 
VALİ ZORLUOĞLU: PALU’NUN BENDE AYRI BİR YERİ VAR
 
 
 
 Palu’nun benim için önemli bir tarafı da Kaymakam olarak görev yaptığım Genç İlçesi ile Palu’nun Murat Nehri kenarasında kurulmuş iki ilçe olmalarıdır. Murat Nehri gerçekten çok özel bir nehirdir. Genç ve Palu her iki ilçe de Murat kenarında birbirine çok benzeyen iki ilçedir. Bu vesile ile eski günlere gittim. Eski hatıralar gözümde canlandı.  Palu’nun bu yönü ile de bende farklı bir yeri bulunmaktadır.
 
 
 
Buradan bir kez daha ifade etmek isterim ki Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve diğer bütün birimlerle birlikte Palu’da yapılması gereken işler elbirliği ile süratle tamamlayacağız”.
 
 
 
Vali Zorluoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Yavuz Selim İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, Palu Taziye Evini giderek iş kazasında hayatını kaybeden bir vatandaşın ailesine taziyede bulundu ardından da İlçe Emniyet Müdürlüğünü denetledi. İlçe esnaflarını gezerek sohbet etti ve esnaflarla birlikte çay içti.
 
 
 
PALU’DA TARİHİ ESERLER YENİDEN AYAĞA KALDIRILIYOR
 
 
 
Palu’da restorasyon çalışmaları devam eden Cimşit Bey Camisi ve Türbesi, Çarşıbaşı Hamamı, Ulucami ile yapımları tamamlanan Tarihi Palu Köprüsü ve Palu Konağı’nı yerinde inceleyen Vali Zorluoğlu, restorasyonları gerçekleştiren firmaların ilgililerinden bilgi aldı. Daha sonra Palu Halk Eğitim Merkezinde yapılan bir toplantıda muhtarlar ile bir araya geldi.
 
Toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Kaymakam Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
 
 
Vali Zorluoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Palu’yu altyapısı oranında eksiklerini büyük oranda çözmüş olarak buldum. Buraya esas olarak sizlerin sorunlarını dinlemeye geldik. 2015 yılında İl Özel İdaremiz tarafından köylerimizin yol ve ulaşım hizmetleri için 9 Milyon TL, su ve kanal hizmetleri için ise 2 Milyon Liralık bir kaynak ayrılmış durumdadır. Bütün bunlara bakıldığında 11 Milyon TL sadece İl Özel İdaremizden ayrılmış durumdadır. İnşallah 2016 yılında ayrılan ödenekler daha da artarak Palu’nun kalan sorunları çözüme kavuşturulmuş olur”.  
 
 
 
Toplantıda daha sonra muhtarların sorunlarını dile getirdiler.
 
 
 
Vali Zorluoğlu toplantının ardından Palu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan halı dokuma kursunu ziyaret etti.
Yorumlar (0)
 

Henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yap



Copyright ©2013 Gazete Elazığ - Elazığ Haber - Elazığ Haberler - Elazığ Son Dakika Haberler Elmar Yazılım Haber Sistemi
Aktif: 2  Ziyaretçi
Toplam: 902343  Ziyaret