Son Eklenenler
Elazığ da Bina Yıkımları Devam Ediyor
- - Maraş depremin ardından Elazığ da 3500 bina yıkıl...
Güneykent Tokide Fırın Açıldı
- - Güneykent Toki konutlarının olduğu alanda ekmek f...
Elazığ a 2. Organize Sanayi Yapılıyor
- - Elazığ a 2. organize sanayi yapımına başlandı....
Baskil de Doğalgaz Çalışmaları
- - Baskil de doğalgaz çalışmaları başladı....
Keban da doğalgaz çalışmaları devam ediyor
- - Keban ilçesine verilecek doğalgaz için alt yapı ...
Elazığ da 678 hacı adayı bir araya geldi
Tarih:     26.05.2015 09:42:27
Kategori: Yaşam
Okunma: 1582 defa okunmuştur
678 hacı adayı bir araya geldi
Bu yıl Elazığ’dan hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan 678 hacı adayı, hac eğitim seminerinde bir araya geldi.
 
678 hacı adayı bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ve A grubu seyahat acenteleri ile 2015 yılında kutsal topraklara Elazığ’dan gidecek olan toplam 678 hacı adayına Elazığ Müftülüğü konferans salonunda hac eğitim semineri verildi. Eğitim seminerine Elazığ İl Müftü Yardımcısı Şehmuz Tanrıverdi, Elazığ İl Müftülüğü Hac Umre İşleri Şube Müdürü Ahmet Topuz ve din görevlileri ile birlikte çok sayıda hacı adayı katıldı.
 
Hac hazırlık seminerlerini her yıl yaptıklarını ve bu seminerlerin hac zamanında hacı adaylarına yardımcı olduğunu vurgulayan Elazığ İl Müftülüğü Hac Umre İşleri Şube Müdürü Ahmet Topuz, "Bu kutsal yolculuğumuza İslamın beş esasından biri olan hacca gitmek ibadetinin hazırlık aşamasını gerçekleştiriyoruz. Bu seminerlerimiz Pazartesi yani bugünden başlayıp Perşembe gününe kadar sürecek ve Cumartesi günü de inşallah izzet paşa camisinde Kabe maketiyle beraber orada uygulamalı bir umre ibadeti, hac ibadeti, tavafı veya savı uygulamalı eğitim olarak icra edeceğiz" dedi. 
 
Hacca gidecek olanlara hitap etmenin en büyük mutluluk olduğunu belirten Elazığ İl Müftü Yardımcısı Şehmuz Tanrıverdi, "Cenabı Allah'ın vakfettiği övdüğü kişiler arasına girmek ve Allah-u telanın misafirleri olmak büyük bir bahtiyarlıktır. O vesileyle bu sene Türkiye genelinde hacı namzedi olarak sizler seçildiniz. Cenabı Allah niyetimizi halis eylesin. Rabbim yapacağımız haccı dergahı izzetinde kabul eylesin. Rabbim makbul bir hac yapmayı kamil bir manada, halis bir şekilde iyi niyetle şartlarını yerine getirerek hac yapmayı rabbim size nasip eylesin. O mübarek beldeye gitmek gerçekten büyük bir güzelliktir. O güzellik cenabı Allah Türkiye genelinde 76 milyonun içerisinde sizlere nasip olmuştur. Bundan dolayı kendinizi bahtiyar addediniz. Bundan dolayı cenabı Allah'a çokça hamd edin şükür ediniz. Bu vesileyle Elazığ müftülüğü olarak yapacağımız seminerlerin inşallah faydalı olması ve size rehberlik etmesi açısından cenabı Allah'tan dua ediyorum. Size hac ilmihaliyle ilgili kitap verilmiştir. Bu süre içerisinde o kitabı okuma gayreti içerisinde olmalısınız. Burada anlattığımız şeylerde pratikte ve uygulamada size lazım olan şeylerdir. Sizlere buradaki bilgiler ışık tutacak ve oradaki hac görevini icra ederken hatasız bir şekilde, kusursuz bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır" diye konuştu. 
 
Hac hazırlıkları kursları dört gün teorik olarak Elazığ Müftülüğü konferansında bir günde uygulamalı olarak İzzet Paşa Camisi'nde yapılacak.
Yorumlar (0)
 

Henüz yorum yapılmamış! İlk yorumu sen yap



Copyright ©2013 Gazete Elazığ - Elazığ Haber - Elazığ Haberler - Elazığ Son Dakika Haberler Elmar Yazılım Haber Sistemi
Aktif: 2  Ziyaretçi
Toplam: 894591  Ziyaret